Bezoek Strydhagen 10-06-2023

Bezoek Strydhagen 10-06-2023

.

Zaterdag 10 juni, een mooie dag, ideaal weer om eens heerlijk buiten aan de gang te gaan. Toch zaten een 15 KVN leden, zowel vrouwen als mannen binnen aan een tafel met koffie en Friese Oranjekoek. Plaats van handeling: de firma Strydhagen te Bemmel bij Nijmegen, Europa’s grootste en meest gevarieerde groothandel van antiek en alles wat maar naar antiek zweemt.

Vol aandacht werd er geluisterd naar Arnold Wegh, samen met zijn broer Thomas eigenaar van het bedrijf en bij trouwe kijkers bekend door zijn deelname aan het programma “Van Onschatbare Waarde”. Op een zeer boeiende wijze wist de heer Wegh de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf te vertellen. Hoe zijn vader, binnenvaartschipper, een zeer goede neus had voor alles waarmee de gemiddelde Nederlander in de zestiger en zeventiger jaren zijn interieur wilde verfraaien. De in- en verkoop daarvan ging zo goed dat de boot werd verkocht en een royale boerderij met de nodige ruimte in Bemmel gekocht. Nadat beide zonen in het bedrijf waren getreden en ruimte kregen voor eigen initiatieven werd uitbreiding noodzakelijk.

Het terrein van de voormalige fruitveiling werd aangekocht en daar verrees de huidige bedrijfsruimte, 11.000 vierkante meter, echt helemaal vol. En de wereld is het toneel. Met meer dan honderd landen zijn er handelscontacten.

Vader Wegh heeft zich inmiddels teruggetrokken, maar is bijna dagelijks nog in het bedrijf te vinden. Arnold verzorgt de inkoop en Thomas de verkoop.

Wij kwamen voor de klokken, en die waren er. Niet alleen maar grote hoeveelheden, maar ook kwaliteit. Dat hadden onze leden snel door want er werd zomaar leuk gehandeld.