Eerste Open Dag Klokkenvrienden Nederland

Als voorzitter van de KVN heb ik vanzelfsprekend met veel spanning uitgekeken naar deze eerste Open Dag:

– Hoe gaat dit initiatief van Peter Both en Cees Gadella uitpakken?
– Hebben we binnen het beperkte budget wel genoeg belangstelling kunnen genereren?
– Hoe wordt het weer?
– Werkt iedereen wel mee, etc. etc.?
En als de dag daar is, je ziet iedereen druk bezig en alles loopt, dan vraag je je wel af: waar heb je je zo druk over gemaakt?

Het zag er goed uit: de indeling was duidelijk met de entree voor de werkgroepen, de zaal voor de standhouders en de kantine vroeg open voor de dorstigen en de te-vroege-vogels: de niet-standhouders.

In eendrachtige samenwerking sjouwden de mannen van de Torenuurwerk-groep een aantal torenuurwerken de entree binnen die ze welhaast museaal opstelden. Tussen al dat zware gesjouw bouwde Nico rustig zijn stelling met de nodige interessante Schwarzwalders op en vulde de Elektriekgroep hun tafel met een aantal bijzondere werken en de nodige info over de werkgroep. De Horlogegroep had voor het publiek de laatste uitgaven van de publicaties van de grondleggers van de groep meegenomen. De Friese-klokkengroep nam met haar klokken, catalogi en de nodige Tijdschriften zoveel ruimte in dat de Comtoisegroep naar de zaal moest. Ook daar waren de standhouders druk bezig en toen was het tien uur.

De deuren konden open en het publiek stroomde binnen. Meteen vanaf het begin hing er een opgewekte sfeer en was er echte belangstelling voor wat er te koop aangeboden werd. Ondanks of mede dankzij mijn dubbelrol als informatieverstrekker over de KVN en verkoper heb ik ook nog de nodige mensen kunnen overtuigen om nu lid te worden van de KVN.

Voor de lezingen was er veel belangstelling, in een aantal gevallen zelfs teveel en moesten de mensen blijven staan. Peter en Cees hielden de organisatie strak in de hand zodat alles keurig op tijd ging.

Na drie uur nam de belangstelling af en merkte je duidelijk dat het erop zat. Naar mijn schatting hebben we minstens 300 mensen binnen gehad. Misschien moeten we, als er een volgende keer komt, de eindtijd op 15.00 uur zetten?

We gaan nu eerst evalueren: wat goed ging en wat beter kan, vragen of de standhouders tevreden zijn, en wat onze leden en andere bezoekers van deze dag vonden. Mijn eigen indruk is: het was een zeer geslaagde dag, alle lof voor de organisatie! En ook leuk om te weten: er is niets gestolen.

Graag wil ik een ieder, bezoeker, lid, niet lid, deelnemer, uitnodigen alvast een reactie te geven op deze bijzondere Open Dag

Wat foto’s van de geslaagde dag: