Leden vragen en bieden aanHOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVN-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt de advertentie overigens 8 weken na plaatsing weer verwijderd.


AANBOD

Grote verzameling klokken van een verzamelaar, die er wegens hoge leeftijd afstand van moet doen. Gezocht wordt naar een goed "tehuis' hiervoor. Het gaat om heel veel klokken, waarvan veel in dozen en zakken. Misschien interessant voor club of verzamelaar.
De prijs is te bespreken. Zonder verkoop gaat alles "de schroothoop" op, hetgeen zonde zou zijn.
Locatie is Deventer.
Bij interesse graag een mailtje naar de Rikketik (redactie@rikketik.nl). Dan wordt het telefoonnummer van de zoon van de eigenaar doorgegeven.
Hieronder enkele inpressiefoto's.VRAAG

Is er iemand die mij kan helpen met een Westminster pendule/ tafelklok zonder enig merkteken? Zie de onderstaande foto’s voor meer info.
Ik heb hier een Westminser klok, maar iemand voor mij heeft het nodig gevonden om het slagwerk uit te schakelen.
Dit door de lichters, de zagen en alles wat met het slagwerk te maken heeft, los te hangen of te verbuigen. Ik heb al wat terug op de plaats kunnen zetten,
Verder heb ik gemerkt, dat er één of enkele onderdelen ontbreken. Zie aanwijzing(met schroevendraaier) op foto's. Deze onderdelen zal ik dus waarschijnlijk zelf moeten maken. Maar ik heb hier géén ervaring mee, en weet dus ook niet hoe deze er uit moeten zien.
Er moet in ieder geval iets komen om de lichter in beweging te brengen op kwart over / half uur / kwart voor/ en het hele uur, dit gebeurt bij deze klok met pennetjes op een tandwieltje.
Ook rechts zit er een zaag met een tastarm, die over een schijfje loopt, vermoedelijk voor de kwartierslagen?? Deze werkt ook niet goed. Of hoort dat zo te werken?
Hopelijk kan iemand mij duidelijkheid geven, alhoewel ik snap hoe moeilijk het is iets op deze manier uit te leggen.
Kort samengevat wilik graag weten welke onderdelen er ontbreken en hoe ze er uit hebben gezien, zodat ik ze kan bijmaken.
Bij het bekijken van de foto’s wordt het misschien duidelijk waar ik naar toe wil.
Indien iemand mij hiermee verder kan helpen of eventueel een boek of site of een klokkenmaker weet waar ik met deze vraag terecht kan, hoor ik het graag.

Mvg. Ferdi Hannecart, Hasselt, België.     
e-mail: f.hannecart@gmail.com
17 juni 2022


VRAAG

Waartoe onderzoek kan leiden.
In deze stille tijden heeft een van onze leden zich bezig gehouden met een interessant genealogisch onderzoek naar verre voorouders. Het onderzoek voerde hem terug naar de zeventiende en achttiende eeuw en daar trof hij tot zijn verrassing de bekende klokkenmakers Radsma aan.
En natuurlijk wil je dan weten of er een klok van de familie Radsma in de markt is.
Kan een van onze leden hem daarbij behulpzaam zijn?
Het contact hiervoor is Richard de Graaf.
E-mail: richardgraaf@hotmail.com
17 juni 2022


AANGEBODEN

Boek: Speciale Comtoises en andere Klokken, deel II, door Chris Hooijkaas (het "Rode Boek")

Dit Rode Boek is alleen bij Chris Hooijkaas verkrijgbaar. Je kunt het bestellen voor € 49 d.m.v. een email aan: chris@hooijkaas.net. Stuur ook naam en adres, dan krijg je de betaalinstructies toegestuurd.. Verzendkosten zijn € 5 voor Nederland.

De opzet van het nieuwe boek is hetzelfde gebleven als het blauwe eerste deel. Klokken worden in detail besproken met veel foto’s om te laten zien waarom ze interessant zijn, vooral het uurwerk zelf. De foto’s zijn groter dan in het eerste deel en nu komen ook ‘Andere Klokken' veel aan bod. Dit ‘Rode Boek’ is een vervolg op het ‘Blauwe Boek’ uit 2016. Het heeft oeveneens 336 bladzijden op A4 formaat met harde kaft. Kijk op www.hooijkaasbooks.nl naar voorbeelden.

Het Blauwe Boek: ‘Speciale Comtoises en Lantaarnklokken’ deel I is ook nog beschikbaar. Eveneens voor 49 euro plus verzendkosten. Het beschrijft 96 speciale klokken met meer dan 2.200 foto’s. Koop je beide boeken dan is het totaal 100 euro. Emails worden altijd beantwoord.

Chris Hooijkaas. E-mail: chris@hooijkaas.net
17 juni 2022

AANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com
17 juni 2022.


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-. KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 06 23337882. E-mail: hmpenso@gmail.com
17 juni 2022