Leden vragen en bieden aanHOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVN-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt de advertentie overigens 8 weken na plaatsing weer verwijderd.AANBOD

Aangeboden een oude klok, die vele malen is meeverhuisd met een eigenaar, die de klok alleen maar behield, omdat deze van een tante afkomstig was.
Het formaat van de kast is 35 x 25 cm (zonder ornamenten). De klok loopt en slaat, maar alles onregelmatig. Er is dus wel wat werk aan de winkel. Leuke uitdaging. Er zijn geen fabrieksbeeldmerken o.i.d.
Hieronder enkele foto's
Wie belangstelling heeft graag een mailtje naar: koosdevos@hetnet.nl
27 sept. 2021VRAAG

Is er iemand die mij kan helpen met een Westminster pendule/ tafelklok zonder enig merkteken? Zie de onderstaande foto’s voor meer info.
Ik heb hier een Westminser klok, maar iemand voor mij heeft het nodig gevonden om het slagwerk uit te schakelen.
Dit door de lichters, de zagen en alles wat met het slagwerk te maken heeft, los te hangen of te verbuigen. Ik heb al wat terug op de plaats kunnen zetten,
Verder heb ik gemerkt, dat er één of enkele onderdelen ontbreken. Zie aanwijzing(met schroevendraaier) op foto's. Deze onderdelen zal ik dus waarschijnlijk zelf moeten maken. Maar ik heb hier géén ervaring mee, en weet dus ook niet hoe deze er uit moeten zien.
Er moet in ieder geval iets komen om de lichter in beweging te brengen op kwart over / half uur / kwart voor/ en het hele uur, dit gebeurt bij deze klok met pennetjes op een tandwieltje.
Ook rechts zit er een zaag met een tastarm, die over een schijfje loopt, vermoedelijk voor de kwartierslagen?? Deze werkt ook niet goed. Of hoort dat zo te werken?
Hopelijk kan iemand mij duidelijkheid geven, alhoewel ik snap hoe moeilijk het is iets op deze manier uit te leggen.
Kort samengevat wilik graag weten welke onderdelen er ontbreken en hoe ze er uit hebben gezien, zodat ik ze kan bijmaken.
Bij het bekijken van de foto’s wordt het misschien duidelijk waar ik naar toe wil.
Indien iemand mij hiermee verder kan helpen of eventueel een boek of site of een klokkenmaker weet waar ik met deze vraag terecht kan, hoor ik het graag.

Mvg. Ferdi Hannecart, Hasselt, België.     
e-mail: f.hannecart@gmail.com
27 sept. 2021


VRAAG

Waartoe onderzoek kan leiden.
In deze stille tijden heeft een van onze leden zich bezig gehouden met een interessant genealogisch onderzoek naar verre voorouders. Het onderzoek voerde hem terug naar de zeventiende en achttiende eeuw en daar trof hij tot zijn verrassing de bekende klokkenmakers Radsma aan.
En natuurlijk wil je dan weten of er een klok van de familie Radsma in de markt is.
Kan een van onze leden hem daarbij behulpzaam zijn?
Het contact hiervoor is Richard de Graaf.
E-mail: richardgraaf@hotmail.com
27 sept. 2021


VRAAG

De directeur van het museum Zaanse Tijd is, met hulp van enkele vrijwilligers, bezig om de boekencollecties van het MNU, de SMAT en Boom-Time uit te zoeken en klaar te maken voor het nationaal studiecentrum in Den Haag. Een probleem is het vinden van een plaats waar men de 25 kubieke meter aan overtollige boeken kan opslaan en verder uitzoeken. Ideaal zou zijn een plaats in de regio Amsterdam, om vandaar ook deze boeken naar de Rikketik te brengen of anderszins te verkopen (website/webshop museum, Catawiki, Marktplaats, website KVN…). Geld is er niet om een locatie te huren dus wordt er een dringend beroep gedaan op onze leden of er mensen zijn die een oplossing kunnen bieden. Graag contact opnemen met Hans van den Ende.
E-mail: hende@hetnet.nl
27 sept. 2021


AANGEBODEN

Boek: Speciale Comtoises en andere Klokken, deel II, door Chris Hooijkaas (het "Rode Boek")

Dit Rode Boek is alleen bij Chris Hooijkaas verkrijgbaar. Je kunt het bestellen voor € 49 d.m.v. een email aan: chris@hooijkaas.net. Stuur ook naam en adres, dan krijg je de betaalinstructies toegestuurd.. Verzendkosten zijn € 5 voor Nederland.

De opzet van het nieuwe boek is hetzelfde gebleven als het blauwe eerste deel. Klokken worden in detail besproken met veel foto’s om te laten zien waarom ze interessant zijn, vooral het uurwerk zelf. De foto’s zijn groter dan in het eerste deel en nu komen ook ‘Andere Klokken' veel aan bod. Dit ‘Rode Boek’ is een vervolg op het ‘Blauwe Boek’ uit 2016. Het heeft oeveneens 336 bladzijden op A4 formaat met harde kaft. Kijk op www.hooijkaasbooks.nl naar voorbeelden.

Het Blauwe Boek: ‘Speciale Comtoises en Lantaarnklokken’ deel I is ook nog beschikbaar. Eveneens voor 49 euro plus verzendkosten. Het beschrijft 96 speciale klokken met meer dan 2.200 foto’s. Koop je beide boeken dan is het totaal 100 euro. Emails worden altijd beantwoord.

Chris Hooijkaas. E-mail: chris@hooijkaas.net
05 januari 2022

AANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com
05 januari 2022.


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-. KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 06 23337882. E-mail: hmpenso@gmail.com
05 januari 2022