Leden vragen en bieden aanHOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVS-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt de advertentie overigens 4 weken na plaatsing weer verwijderd.


AANGEBODEN

Uit erfenis van een overleden klokkenvriend. Kavel 1: Comtoise klok, 8 daags uurwerk, met ankergang, 1 bel, met deurtjes en achterwand, met originele slinger. Opschrift op wijzerplaat: Jullineau à Marennes, diverse gewichten zijn beschikbaar. Zie foto's hieronder.

Indien belangstelling, gaarne bieden t.a.v. r.wetzels@hetnet.nl

9 oktober 2018


Erfenis van een overleden klokkenvriend. Kavel 2: Comtoise klok, 8 daags uurwerk, met ankergang, 1 bel, zonder deurtjes en zonder achterwand, originele slinger ontbreekt, er zijn wel andere slingers aanwezig. Zie bij bijgaande foto's hieronder. Ook zijn diverse gewichten beschikbaar. Idem zie bij bijgaande foto's hieronder.

Indien belangstelling, gaarne bieden t.a.v. r.wetzels@hetnet.nl


Erfenis van een overleden vriend. Kavel 3: Comtoise klok, 8 daags uurwerk, met ankergang, 1 bel, wijzerplaat met Arabische cijfers, met wekkerwerk, zonder deurtjes en zonder achterwand, originele slinger ontbreekt, er zijn wel andere slingers aanwezig. Zie bij bovenstaande foto's. Ook zijn diverse gewichten beschikbaar. Zie bij bovenstaande foto's.

Indien belangstelling, gaarne bieden t.a.v. r.wetzels@hetnet.nl


AANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). 13 september 2018. E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-. KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 055- 0623337882   email: m.penso@kpnmail.nl
9 oktober 2018


AANGEBODEN

Polshorloge tijdschriften 2006-2016 in nieuwstaat !
Tijdschrift Watching: 12 tijdschriften 2007-2012. Nederlandse taal. In nieuwstaat verkerend 5 kg.
Tijdschrift 0024 Horloges: 17 tijdschriften 2006-2012. Nederlandse taal. In nieuwstaat verkerend 17 kg.
Tijdschrift Armband Uhren: 22 tijdschriften 2007-2013. Duitse taal in nieuwstaat verkerend 11 kg.
Tijdschrift Chronos 2006-2016: 64 tijdschriften + 11 speciale uitgaven. In nIeuwstaat verkerend 37 kg.

Zie enkele foto's hieronder.

Af te halen in Teuge tegen elk aannemelijk bod !!

info: m.penso@kpnmail.nl of 06 23337882

9 oktober 2018


AANGEBODEN

* Boek “Speciale Comtoises en Lantaarnklokken”
Dit boek is eind 2016 gedrukt en gaat over de grote variëteit aan Comtoises en Lantaarnklokken die er is. Het heeft 336 bladzijden en een harde kaft en bevat omschrijvingen en is rijk geïllustreerd met in totaal 2240 foto’s. Er worden 96 klokken beschreven: 57 Comtoise klokken en 39 lantaarnklokken. Deze klokken zijn allemaal de laatste jaren gekocht en liggen binnen het bereik van de verzamelaar. Een aantal ervan zijn weer doorverkocht om ruimte te maken en andere kunnen ook verkocht worden.
Het boek laat zien hoeveel verschil er is tussen de verschillende klokken en dat ze echt niet allemaal op elkaar lijken. De foto’s laten de vaak zo mooi gemaakte details van de klokken zien en maken duidelijk waarom ze ‘bijzonder’ zijn. Door de details die belicht en omschreven worden is dit boek verschillend van de andere boeken over deze klokken.
De beschrijvingen en andere teksten, zoals inleiding en technische uitleg, zijn in het Nederlands en ook in het Engels.
Het boek is te koop voor €49 plus €5 verzendkosten binnen Nederland en €10 naar het buitenland. Het is in beperkte oplage gedrukt en er zijn recensies verschenen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie en voorbeelden uit het boek verwijs ik naar de website www.hooijkaasbooks.nl. Ook kunt u direct contact opnemen door het sturen van een email aan: chris@hooijkaas.net.
9 oktober 2018.

Hieronder ziet u foto's van voor- en achteromslag van het boek.