Leden vragen en bieden aanHOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVS-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
De procedure is dus anders dan in de KVS-nieuwsbrief heeft gestaan. De leden hebben niet zelf toegang tot dit deel van de site.


Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt de advertentie overigens 4 weken na plaatsing weer verwijderd.


VRAAG

Beste Klokkenvrienden,
Wij kregen de vraag binnen van een collega of iemand de afbeelding in de toog van de onderstaande wijzerplaat kan herkennen. Als iemand het weet of denkt te weten graag een antwoord aan ons via onderstaand e-mailadres.. De stoelklok is in de loop der jaren verbouwd en niet op een goede manier, maar dat is voor de vraag niet zo belangrijk. Wel voor de geschiedenis.

Richard de Graaf en Sjoerd Folkers. (frieseklokkengroep@gmail.com)


AANGEBODEN

Een ijzeren wanduhr met originele balans, gesigneerd Peter Landtwing Burger von Zug, gedateerd 1706.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via email: benhordijk@icloud.com.

13 juni 2019


AANGEBODEN

Uit erfenis van een overleden klokkenvriend. Kavel 1: Comtoise klok, 8 daags uurwerk, met ankergang, 1 bel, met deurtjes en achterwand, met originele slinger. Opschrift op wijzerplaat: Jullineau à Marennes, diverse gewichten zijn beschikbaar. Zie foto's hieronder.

Indien belangstelling, gaarne bieden t.a.v. r.wetzels@hetnet.nl

13 juni 2019


Erfenis van een overleden klokkenvriend. Kavel 2: Comtoise klok, 8 daags uurwerk, met ankergang, 1 bel, zonder deurtjes en zonder achterwand, originele slinger ontbreekt, er zijn wel andere slingers aanwezig. Zie bij bijgaande foto's hieronder. Ook zijn diverse gewichten beschikbaar. Idem zie bij bijgaande foto's hieronder.

Indien belangstelling, gaarne bieden t.a.v. r.wetzels@hetnet.nl


AANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). 13 juni 2019. E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-. KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 055- 0623337882   email: m.penso@kpnmail.nl
13 juni 2019AANGEBODEN

* Boek “Speciale Comtoises en Lantaarnklokken”
Dit boek is eind 2016 gedrukt en gaat over de grote variëteit aan Comtoises en Lantaarnklokken die er is. Het heeft 336 bladzijden en een harde kaft en bevat omschrijvingen en is rijk geïllustreerd met in totaal 2240 foto’s. Er worden 96 klokken beschreven: 57 Comtoise klokken en 39 lantaarnklokken. Deze klokken zijn allemaal de laatste jaren gekocht en liggen binnen het bereik van de verzamelaar. Een aantal ervan zijn weer doorverkocht om ruimte te maken en andere kunnen ook verkocht worden.
Het boek laat zien hoeveel verschil er is tussen de verschillende klokken en dat ze echt niet allemaal op elkaar lijken. De foto’s laten de vaak zo mooi gemaakte details van de klokken zien en maken duidelijk waarom ze ‘bijzonder’ zijn. Door de details die belicht en omschreven worden is dit boek verschillend van de andere boeken over deze klokken.
De beschrijvingen en andere teksten, zoals inleiding en technische uitleg, zijn in het Nederlands en ook in het Engels.
Het boek is te koop voor €49 plus €5 verzendkosten binnen Nederland en €10 naar het buitenland. Het is in beperkte oplage gedrukt en er zijn recensies verschenen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie en voorbeelden uit het boek verwijs ik naar de website www.hooijkaasbooks.nl. Ook kunt u direct contact opnemen door het sturen van een email aan: chris@hooijkaas.net.
13 juni 2019

Hieronder ziet u foto's van voor- en achteromslag van het boek.