Leden vragen en bieden aan


HOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVS-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt  de advertentie overigens 4 weken na plaatsing weer verwijderd.

AANGEBODEN

* Elektrische moederklok van Gent & Co Ltd, 1934. Impulse clock PUL-SYN-ETIC Time Transmitter. In uitstekende staat. Chique mahonie kast, invar secondeslinger. 350 euro. Meer foto's? Zegt u maar wat u van dichtbij wilt zien.

* Tevens: Weinig voorkomende electric seconds impulse masterclock CHRONOMATIC, Made in England. Ook prachtg. Invar secondeslinger met extra temperatuur-compensatie tbv het slingergewicht. Schuifweerstand. Eiken kast. 225 euro.

S. van Kempen, Doetinchem
Tel. 0314 342 900 of 06 344 168 65
E-mail: svkempen@zonnet.nl
13 juni 2018

Voor foto's zie hieronder


AANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). 13 juni 2018. E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-. KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 055- 0623337882   email: m.penso@kpnmail.nl

* Boek "Watch and Clockmakers of the World". Complete 21st century Edition. Brian Loomes. Het namen boek met namen van uurwerkmakers wereldwijd. 90.000 makers die werkzaam waren tussen de laat 16e eeuw en de 20ste eeuw. Gebonden 873 pagina’s, uitgave 2018. NIEUW ! Prijs inclusief verzendkosten binnen Nederland euro 84,-.Op verzoek kan ik u een actuele boeklijst over gebruikte boeken over uurwerken en uurwerktechniek per email doen toekomen.
Informatie: Michael Penso.

* Boeken Antieke Nederlandse Klokken Dr. Sellink,   Dr. de Roo

1. Dutch Antique domestic clocks.

2. Roentgen atlas of Dutch clocks.

Ad 1. Het boek van Dr. J.L Sellink, eerste druk 1973 met 367 pagina’s, Engelstalig. Verkeert in nieuwstaat en is wel 45 jaar oud inmiddels! Dit boek behandelt de vaderlandse antieke klokken en geschiedenis uit de periode 1670-1870 van doosklok tot stoelklok en alles daar tussen in.Met goede foto’s en uitgebreide beschrijvingen van de gangbare Hollandse uurwerken tussen 1670 en 1870. Dit boek is een must voor ieder klokken liefhebber.
Prijs: euro 135,- inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Ad 2 Het boek van Dr. T de Roo en P. Vel, eerste druk 1974 met 171 pagina’s, Engels talig. Verkeert in goede gebruikte staat, de papieren stofkaft heeft gebruikssporen. Inwendig is het boek als nieuw ! Dit boek behandelt aan de hand van beschrijvingen en röntgenfoto’s de authenticiteit van met name de wijzerplaat- en kastbeschilderingen van antieke populaire Nederlandse staart- en stoelklokken. Voorbeelden van vervalsingen, restauratie advies en veel meer. Een collector’s item oor de verzamelaar van het Nederlands uurwerk erfgoed.
Prijs: euro 45,- inclusief verzendkosten binnen Nederland.

E-mail: m.penso@kpnmail.nl of 06 23337882
13 juni 2018

Voor foto's van de laatste twee boeken zie hieronder.


AANGEBODEN

* Boek “Speciale Comtoises en Lantaarnklokken”
Dit boek is eind 2016 gedrukt en gaat over de grote variëteit aan Comtoises en Lantaarnklokken die er is. Het heeft 336 bladzijden en een harde kaft en bevat omschrijvingen en is rijk geïllustreerd met in totaal 2240 foto’s. Er worden 96 klokken beschreven: 57 Comtoise klokken en 39 lantaarnklokken. Deze klokken zijn allemaal de laatste jaren gekocht en liggen binnen het bereik van de verzamelaar. Een aantal ervan zijn weer doorverkocht om ruimte te maken en andere kunnen ook verkocht worden.
Het boek laat zien hoeveel verschil er is tussen de verschillende klokken en dat ze echt niet allemaal op elkaar lijken. De foto’s laten de vaak zo mooi gemaakte details van de klokken zien en maken duidelijk waarom ze ‘bijzonder’ zijn. Door de details die belicht en omschreven worden is dit boek verschillend van de andere boeken over deze klokken.
De beschrijvingen en andere teksten, zoals inleiding en technische uitleg, zijn in het Nederlands en ook in het Engels.
Het boek is te koop voor €49 plus €5 verzendkosten binnen Nederland en €10 naar het buitenland. Het is in beperkte oplage gedrukt en er zijn recensies verschenen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie en voorbeelden uit het boek verwijs ik naar de website www.hooijkaasbooks.nl. Ook kunt u direct contact opnemen door het sturen van een email aan: chris@hooijkaas.net.
13 juni 2018.

Hieronder ziet u foto's van voor- en achteromslag van het boek.