Leden vragen en bieden aan


HOE GAAN WE TE WERK OP DEZE PAGINA?

Als u iets aan te bieden heeft of een vraag heeft, stuurt u uw advertentietekst naar de beheerder van deze website. Zie e-mailadres onderaan deze pagina onder "Website". Uiteraard met vermelding van uw naam en eigen e-mailadres.
Maar geef ook uw lidmaatschapsnummer op, want alleen leden kunnen van deze service gebruik maken.
U vindt uw lidmaatschapsnummer op uw KVS-ledenpas. Per advertentie kunnen maximaal 4 foto's worden geplaatst. Bij voorkeur als bijlagen meesturen, liefst in liggend formaat.
Reacties op uw advertentie kunnen via uw opgegeven e-mailadres beantwoord en afgehandeld worden.
Stuur na afhandeling een berichtje naar de websitebeheerder. Dan kan uw advertentie tijdig verwijderd worden. Zonder
tegenbericht wordt  de advertentie overigens 4 weken na plaatsing weer verwijderd.


GEVRAAGD

Bij mijn verhuizing heeft de glazen stolp van mijn oude Bulle-Klok een barst opgedaan. Wie kan mij de weg wijzen naar een leverancier van een vervangende stolp? Hoogte stolp 35 cm, doorsnede aan de voet  18,7 cm. Zie foto hieronder.
Bij voorbaat veel dank.
F. Linnebank, 2 maart 2018, E-mail: flinn@wxs.nlAANGEBODEN

* Comtoises kijken. Wellicht er op bieden. Kijk op website: www.comtoiseverzamelaar.nl. Zie knop hieronder.
Cees van Vught (Willy Snoeck). 7 maart 2018. E-mail: Cees-van-vught@hotmail.com


AANGEBODEN

* Knobbelkoord. Ambachtelijk geknoopt knobbelkoord voor antieke klokken. Op verzoek knoop ik voor u een knobbelkoord voor uw uurwerk. Diameters tussen 2 en 12 mm. In elk door u gewenste lengte. Natuurlijke materialen: hennep, of vlas in naturel kleuren. Kleurbad groen licht of donker, of oxblood is mogelijk op verzoek. Ik vlecht zowel eindloos ‘Huygens’ koord als koorden voor gewicht en contragewicht. De prijs per meter naturel knobbelkoord is euro 19,-.  KVS leden krijgen 10 % korting.
Informatie: Michael Penso Klok & Koord Tel: 055- 0623337882   email: m.penso@kpnmail.nl

* Boek "Lantern clocks & their makers". Het boek over de Engelse Lantaarn klok, haar oorsprong achtergrond en de stedelijke en regionale verschillen in uitvoering. In 28 hoofdstukken worden alle aspecten van de Engelse Lantaarn klok uitgebreid beschreven aan de hand van heldere overzicht foto’s, detailfoto’s. In zowel in zwart/wit als in kleur. Een onmisbaar handboek voor de liefhebber van Lantaarnklokken. Gebonden 528 pagina’s. Nieuw ! Prijs inclusief verzendkosten binnen Nederland euro 93,-.
Informatie Michael Penso.

* Boek "Watch and Clockmakers of the World". Complete 21st century Edition. Brian Loomes. Het namen boek met namen van uurwerkmakers wereldwijd. 90.000 makers die werkzaam waren tussen de laat 16e eeuw en de 20ste eeuw. Gebonden 873 pagina’s, uitgave 2018. NIEUW ! Prijs inclusief verzendkosten binnen Nederland euro 84,-.Op verzoek kan ik u een actuele boeklijst over gebruikte boeken over uurwerken en uurwerktechniek  per email doen toekomen.
E-mail: m.penso@kpnmail.nl  of 06 23337882
7 maart 2018


AANGEBODEN

* Boek “Speciale Comtoises en Lantaarnklokken”
Dit boek is eind 2016 gedrukt en gaat over de grote variëteit aan Comtoises en Lantaarnklokken die er is. Het heeft 336 bladzijden en een harde kaft en bevat omschrijvingen en is rijk geïllustreerd met in totaal 2240 foto’s. Er worden 96 klokken beschreven: 57 Comtoise klokken en 39 lantaarnklokken. Deze klokken zijn allemaal de laatste jaren gekocht en liggen binnen het bereik van de verzamelaar. Een aantal ervan zijn weer doorverkocht om ruimte te maken en andere kunnen ook verkocht worden.
Het boek laat zien hoeveel verschil er is tussen de verschillende klokken en dat ze echt niet allemaal op elkaar lijken. De foto’s laten de vaak zo mooi gemaakte details van de klokken zien en maken duidelijk waarom ze ‘bijzonder’ zijn. Door de details die belicht en omschreven worden is dit boek verschillend van de andere boeken over deze klokken.
De beschrijvingen en andere teksten, zoals inleiding en technische uitleg, zijn in het Nederlands en ook in het Engels.
Het boek is te koop voor €49 plus €5 verzendkosten binnen Nederland en €10 naar het buitenland. Het is in beperkte oplage gedrukt en er zijn recensies verschenen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie en voorbeelden uit het boek verwijs ik naar de website www.hooijkaasbooks.nl. Ook kunt u direct contact opnemen door het sturen van een email aan: chris@hooijkaas.net.
21 maart 2018.

Hieronder ziet u foto's van voor- en achteromslag van het boek.